Graftrommels; een blijvende en onafgebroken herinnering

De plek waar een dierbare is begraven is een plek waar veel aandacht aan wordt geschonken. De steen wordt met zorg uitgekozen, over de tekst op de steen wordt lang nagedacht en het graf wordt netjes onderhouden. Deze aandacht en toewijding bieden troost en helpen bij de verwerking van het verlies. Een mooi grafmonument is een eerbewijs aan de overledene. Zo’n plek geeft nabestaanden in hun verdriet een houvast, zo’n plek wordt een rustpunt.

Steeds vaker kiezen we tegenwoordig voor een begrafenis, een kaart of een rouwadvertentie die niet standaard is. We willen graag laten zien dat de overleden dierbare een bijzonder mens was. Vaak is het moeilijk om deze wens goed vorm te geven. De tekst op de grafsteen is beperkt en het plaatsen van persoonlijke voorwerpen bij de steen stuit op allerlei praktische bezwaren. Ook is het lastig om de bloemen op het graf mooi te houden, na verloop van tijd bezoeken we het graf minder regelmatig, vazen waaien om en bloemen verwelken.

Een graftrommel is dan een uitkomst. Het is eigenlijk een kleine, zeer persoonlijke vitrine bij een graf. In een graftrommel kunt u foto’s, bloemen en andere tastbare herinneringen aan de overledene op een veilige en mooie manier bij het graf plaatsen. Zo kunt u in een graftrommel bijvoorbeeld de lievelingsknuffel van een kind, een brief aan een geliefde of een voorwerp van een bijzondere hobby smaakvol etaleren. Kunstbloemen, gekleurde linten, teksten in het glas zorgen voor een persoonlijke noot.

Een graftrommel zorgt ervoor dat het graf van uw dierbare een unieke plek wordt, met een blijvende herinnering. En omdat de graftrommel water- en windbestendig is, zijn alle herinneringen veilig en blijvend opgeborgen.

Of wel ‘perpetuus memento’: een blijvende en onafgebroken herinnering.

Realisatie: webleads